Ръководството на Барселона вече се е отказало от всякакви опити да разубеждава Тиаго Алкантара, за да го задържи на „Камп Ноу“, съобщи мадридският ежедневник „Марка“. В момента младежкият национал на Испания се наслаждава на своята почивка след звездното си представяне на Европейското първенство до 21-годишна възраст.

Каталунците са загубили всякаква надежда, че ще техният юноша ще остане и през следващия сезон. Редица от съотборниците на Алкантара, като Шави, Жерар Пике и Сеск Фабрегас, го посъветваха да прояви търпение, но е ясно, че младокът вече е взел своето решение.

Според британските медии Манчестър Юнайтед е излязъл с конкретно предложение за него – договор за 5 сезона и годишна заплата от 6 милиона евро, плюс гаранции за титулярно място. Единствената причина той все още да не е подписал с „червените дяволи“ не е свързвана с вариант да остане в Барселона, а е по-скоро заради възможността да премине в Байерн Мюнхен при Хосеп Гуардиола.

В момента откупната клауза в контракта на Алкантара възлиза на 18 милиона евро вместо първоначално заложените 70 милиона, тъй като плеймейкърът не изигра определен брой мачове през изминалата кампания.