Нападателят на Тотнъм Емануел Адебайор разкри, че отношението на клуба към него го е сринало тотално.

Националът на Того подписа постоянен договор с „шпорите“ преди старта на предната кампания, но през лятото бе посъветва да си търси нов отбор, тъй като очевидно не попадаше в плановете на мениджъра Андре Вилаш-Боаш. През миналия сезон 29-годишният играч записа едва 5 мача във Висшата лига, като единственият му конкурент в атака бе Джърмейн Дефо. Сега обаче на „Уайт Харт Лейн“ е и испанският голаджия Роберто Солдадо и шансовете на Адебайор да получи шанс като титуляр станаха минимални.

Много бързо африканецът бе пратен да тренира с юношите на Тотнъм, с което Вилаш-Боаш за пореден път показа отношението си към него.

„Опитвам се запазя вярата си, но истината, че не мога да падна по-ниско от това“, каза Адебайор. „Ако има такова стъпало, то би означавало, че съм мъртъв.“

„Това, което преглътнах най-трудно, не бяха тренировките с юношите, а когато физиотерапевтът бе изпратен да каже на мен, един от играчите в първия тим, да отида и да се готвя с младоците.“

„Обичач играта и искам да играя футбол. Това е важното за мен. Доста играчи ме попитаха защо не съм си тръгнал, а аз им отвърнах, че имам недовършена работа тук. Имам три години по договора си и няма да ходя никъде. Напълно съм отдаден на тима, възвърнах нивото на фитнеса си и има какво да свърша тук“, завърши Адебайор.