Нападателят на Тотнъм Емануел Адебайор иска да докаже, че е бил прав, когато е напуснал Арсенал. Бившият играч на „топчиите“ ще се изправи през следващата седмица седмица в битката за Северен Лондон на „Уайт Харт Лейн“.

„Всеки знае, че съперничеството между Арсенал и Тотнъм е много голямо. Когато бях в Арсенал, моята работа беше да вкарвам голове за тях. Сега съм в Тотнъм и трябва да помогна на своя отбор да завърши в Топ 4. Ние имаме голям шанс през този сезон да завършим пред тях и ние трябва да се възползваме от него“, заяви нападателят на „шпорите“.

„През последния сезон последният мач беше труден, знаете какво се случи. Не искаме да допускаме същата грешка. Пред мен сега има голяма възможност да докажа на хората, че бях прав, когато напуснах Арсенал. Ако успея да направя това с Тотнъм, ще е добре“, добави Емануел Адебайор.

Нападателят изпита гнева на феновете на Арсенал, след като се затича по дължината на терена, за да празнува пред тях гол, който вкара за Манчестър Сити през 2009.

„Виждал съм хора да умират пред очите ми. Така че, ако 30 хиляди души ме освиркват, го приемам като шега, като част от живота“, завърши Адебайор.