Пол Гаскойн се завръща в Италия 20 години след като бе продаден от Тотнъм на Лацио през лятото на 1992-ра, за да гледа на живо двубоя между двата тима от Лига Европа тази вечер.

Газа прие поканата на римския тим и ще бъде на трибуните на Стадио Олимпико за мача от 20:00 часа, след като лични причини възпрепятстваха бившия английски национал да присъства на срещата на Уайт Харт Лейн през септември, завършила при резултат 0:0.

През 1992 година орлите платиха изключително високата за този период сума от 5,5 милиона паунда на шпорите, за да привлече Гаскойн, който бе толкова популярен в Англия по това време, че ТВ- излъчването на дебютния му мач в Серия А - срещу Дженоа, успя да събере повече зрители пред телевизорите във Великобритания, дори отколкото в Италия.

Пол Гаскойн е любимец на агитките на Лацио и Тотнъм, като се очаква да бъде посрещнат екзалтирано от всички на Олимпико.

Старши треньорът на бианкочелестите Владимир Петкович също изглежда ентусиазиран от присъствието на трибуните на Газа, чийто фен е.

„Гаскойн е важен играч, който е част от историята на Лацио и всеки ще се радва да го види отново. Със сигурност това ще бъде още една причина хората да дойдат на стадиона и да гледат мача“, коментира Петкович.

Преди сблъсъка в Рим италианците са първи в класирането на Група J на Лига Европа с 8 точки, докато Тотнъм е втори с 6 точки.