Олександър Усик се подигра на завръщането на ринга Тайсън Фюри срещу ММА боеца Франсис Нгану - като предизвика Конър Макгрегър. Шампионът на WBC в тежка категория Фюри финализира противоречив кросоувър сблъсък с бившата звезда на UFC Франсис Нгану по-рано тази седмица.

Мачътн в Рияд, Саудитска Арабия, беше уреден само месеци след като предложената битка обединяваща всички титли в тежка категория между Фюри и Усик се провали. А непобеденият украинец се подигра на решението на Фюри да се изправи срещу боец от ММА без опит, като на шега предизвика Макгрегър - най-голямото име в смесените бойни изкуства.

„Нямам други амбиции, освен една – да се бия с Тайсън Фюри“, каза Усик пред SecondsOut. „Видях, че Конър Макгрегър е натрупал значително тегло. Хей Конър, защо не се бием на Уембли?“

Сега Усик ще защитава своите титли на WBA, WBO и IBF в тежка категория срещу стабилния колега на Фюри и друг британец Даниел Дюбоа в Полша на 26 август. Когато беше допълнително притиснат относно предстоящата битка на Фюри, Усик каза пред Sky Sports: „Това е страхотна възможност за Франсис Нгану. За Тайсън Фюри определено не е. Не изглежда ли странно, че вместо да избере човек от топ 10, Тайсън Фюри избира човек, който никога преди не се е боксирал? Алчният шкембак се страхува от мен“.