Първият среща на Олександър Усик и Даниел Дюбоа изненада феновете на бокса в понеделник. Световният шампион в тежка категория от Украйна трябва да защитава своите пояси на WBA, IBF и WBO срещу задължителния претендент от Великобритания на 26 август в Полша.

За да рекламират битката, двойката се срещна за първи път на пресконференция във Варшава. След 20-минутна размяна на думи, двамата бойци се изправиха, за да се срещнат очи в очи за първи път.

Въпреки че Усик, разбира се, е големият фаворит в тази битка, очевидно бе предимството на Дюбоа в размерите. 25-годишният британец е посочен като висок 195 см. И с тегло около 108 кг.

Междувременно 36-годишният Усик, преди беше част от полутежка категория, преди да се премести в тежка. Въпреки това, Усик, който е висок 190 см. и сега тежи около 100 кг. изглеждаше доста по-малък от противника.

Един фен коментира: "Разликата в размера дори не изглежда толкова значителна тук. Усик ще направи някои наистина ужасни неща на този тип." Втори написа: „Разликата в размера е преувеличена. Усик ще тежи със 7-8 кг по-малко от Даниел, но когато ги видите и двамата на ринга, те няма да изглеждат много различни“. Докато трети каза: „Мисля, че хората са подведени от размера на Усик и го определят като малък. Той е 6 фута 3 инча, което е повече от добър размер за всяка дивизия.“ Четвърти фен каза: "Дюбоа не е толкова висок. Той определено не е 6 фута 6 инча."