Мениджърът на украинския боксьор Олександър Усик разкри, защо са се провалили преговорите за обединяващ всички титли в тежка категория бой срещу Тайсън Фюри. Според Александър Красюк причината е, че британеца е отказал да дари 1 млн. паунда на Украйна като помощ за страната.

Фюри победи сънародника си Дерек Чисора през декември 2022 година, за да запази титлата си в тежка категория на WBC. След победата той предизвика шампиона на WBA Super, IBF, WBO и IBO в тежка категория Усик. За съжаление преговорите се провалиха, тъй като страните не можаха да се разберат.

„Фюри каза на Усик: „Ти и твоят екип заслужавате 30% от парите“ Усик отговори на този блъф като каза: „Готов съм, нека разпределим парите 70 на 30, не става въпрос за парите. Но има едно условие. Трябва да платите един милион на Украйна. Това е моето условие“, обави Красюк.

„Тайсън не искаше да плаща на Украйна. И никога няма да ви кажа причина за неговото решение, защото това ще разруши имиджа му завинаги.“, каза Красюк, цитиран от Boxing Social.

След като преговорите се провалиха сега Фюри ще се бие с Франси Нгану, който няма опит в бокса. Кошмара е бивш шампион в тежка категория на UFC. Мнозина обаче осъдиха решението на Фюри за тази кросоувър битка. Тя ще еэна 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия. Усик пък ще защитава титлите си срещу задължителният претендент Даниел Дюбоа в края на август.