Светът на смесените бойни изкуства продължава да бъде разтърсван от трагедии. Тази седмица бе оповестена тъжната новина, че е отнет живота на 20-годишния   Магомедрасул Мутаев, който е братовчед на Хабиб Нурмагомедов. 
 
Късно през нощта на сряда (31.01) телеграм каналът Mas" съобщи, че Магомедрасул е бил убит в центъра на Махачкала. Според източника неизвестен се е приближил до 20-годишния Мутаев близо до къщата му и е стрелял осем пъти с пистолет. Спортистът е починал на път за болницата в линейка. Това не е първият инцидент с него. Преди време неизвестен нападател е стрелял с пистолет, но не го е уцелил.

По-късно телеграм каналът "SHOT" сподели по-подробна информация за мотивите на инцидента. Според източника, 18-годишен младеж от село Коркмаскали се издирва по подозрение за убийството на боец в Махачкала. Предполагаемият мотив е отмъщение.

Мутаев е започнал пътя си в бойните спортове със свободната борба. През 2022 г. се пребори за сребърен медал от турнира в памет на Али Алиев в категория до 97 килограма. В ММА Магомед успя да се бие само в една битка, в която лесно победи Елгюн Юсибов на турнира "AMC Fight Nights 122"./mma.bg