ММА боеца Дан Хукър хвърли бомба, когато обвини шампиона на UFC в лека категория Ислам Махачев, че е използвал неразрешени вещества преди победата си в защита на титлата над Александър Волкановски. Твърдението предизвика диалог между медиите и феновете за това какви всъщност са правилата и дори доведе до това UFC да пусне "напомняне" за тези правила на всички бойци на UFC.

Сега Джеф Новицки, старши вицепрезидент по здравето и представянето на спортистите за UFC, говори директно за твърденията.

"Мисля, че австралийската комисия излезе с изявление снощи, в което се казва, че няма достоверни доказателства, че той е нарушил някое от техните правила", каза Новицки в разговор с коментатора на UFC Брендън Фицджералд.

Употребата на веществото IV за рехидратация бе причината за скандала. Тази субстанция не е напълно забранена, както мнозина мислеха. Тя може да се използва в определени спецификации. Но в Австралия, където се състоя боя между Махачев и Волкановски, използването на IV не е разрешено.

"Те имат специфично правило, че IV са забранени напълно за целите на рехидратацията", каза Хукър. "Така че няма да има значение обемът, няма да има значение дали има замесен медицински специалист. Пърт забранява това".

От лагера на Махачев обявиха, че обвиненията на Хукър са пълна глупост и няма нищо вярно в тях.

„Всички знаем, че това са глупости. Този е един лузър. Той просто търси внимание“, обяви мениджърът на дагестанеца Ризван Магомедов.