Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев призна, че майка му го кара да се оттегли от ММА. Миналата година на на UFC 280, Махачев се изкачи на трона в лека категория с победа  над Чарлз Оливейра. По-рано този месец на UFC 284, дагестанският майстор по самбо запази златото си чрез единодушно съдийско решение в тежка битка с шампиона в категория перо Александър Волкановски.

Сега Махачев може да се съсредоточи върху още защити на титлата или дебют в полусредна категория. Според настоящия шампион в лека категория, майка му иска той вече да приключи с боевете.

В интервю за UFC Русия, Махачев разкри, че баща му гледа всичките му битки, а майка му не гледа бойни спортове. Тя би предпочела синът й да се оттегли сега, докато е на върха в лека категория. 

„Майка ми не гледа битки. Не само моите битки, но и като цяло. Тя не обича да вижда как хората се удрят един друг. Когато се прибрах там имаше много хора. Майка ми казва: „Вече си шампион, оттегли се от ММА. Хабиб послуша майка си. Кога ще чуеш твоята?“ Казах й, че Хабиб защити титлата си и аз трябва да направя същото. Това е трудна тема за майка ми. Баща ми е точно наобратно. Той гледа всички битки“, обясни Махачев.