Александър Волкановски ще се завърне в октагона през юли, като шампионът на UFC в категория перо ще защитава короната си срещу временния носител на титлата Яир Родригес. 34-годишният Волкановски се стреми да се възстанови, след като по-рано тази година претърпя загуба със съдийско решение от Ислам Махачев, като австралиецът се провали в опита си да стане световен шампион в две категории.

Бившият играч от ръгби лигата все още има високи амбиции един ден да спечели короната в лека категория, но засега трябва да се погрижи за нещата в свръхлека, като мексиканската звезда Родригес е нетърпелива да вземе колана му.

Президентът на UFC Дейна Уайт потвърди в сряда, че Волкановски ще се изправи срещу съперника си на 8 юли, където двамата ще оглавят Международната седмица на битките в Лас Вегас.

Друг австралиец Робърт Уитъкър също ще участва в основната карта, когато бившият шампион в средна категория се изправи срещу Драйсиус де Плесис от Южна Африка в октагона. Очаква се победителят да срещне Израел Адесаня.

Ако Волкановски отхвърли предизвикателството на Родригес, на масата има много други опции за него. Въпреки че се е насочил към лека категория, той също може да се срещне с някой от големите имена в категория петел.

Алджамейн Стърлинг изрази желанието си да се изправи срещу австралиеца, ако той защити колана си срещу Шон О’Мали, докато бившият шампион Хенри Сехудо все още е нетърпелив да се изправи срещу Волкановски, въпреки загубата в UFC 288.

„Александър,във всяка категория, този човек е конкурентен“, каза наскоро треньорът на Сехудо Ерик Албарасин. „Бих искал да видя Хенри наистина да надгради до тази битка, не само физически, но повече да влезе в ритъм“.