Една от звездите на UFC Кевин Холанд изненада всички в социалните мрежи като обяви, че възнамерява да се оттегли от спорта. 29-годишният ММА боец не е доволен от начина, по който от организацията действаха с последния му бой. Преди десетина дни той загуби от Хамзат Чимаев.

Тази година Холанд се завърна в полусредна категория и вече направи три боя. В началото на март той нокаутира Алекс Оливейра, а през юни се справи и с Тим Мийнс. Третият му мач за годината трябваше да е срещу Даниел Родригес на UFC 279 в Лас Вегас.

Заради провала на Чимаев на кантара, организаторите промениха мачовете и Холанд разбра няколко часа преди мача, че съперник ще му бъде чеченеца. Холанд загуби след само 2 минути на октагона. Така той е с рекорд 23-8-1 в ММА и явно е решил, че не иска да се бие повече.


29-годишния американец сподели в социалните мрежи, че е изкарал пари и сега е време да напусне играта. Холанд написа, че се оттегля преди да е станал на 30 години. Кевин сподели, че иска да отвори на автомобилен клуб.