Двама от най-колоритните  бойци в UFC в последните години - Хамзат Чимаев и Нейт Диас, направиха шоуто в галавечерта UFC 279 в Невада, Лас Вегас. Двамата не излязоха в пряк сблъсък, както се очакваше и причината за това бе чеченецът, който се оказа с 4 килограма над допустимото тегло за бой с този съперник. 
 
Организаторите обаче бързо намериха решение и препрограмираха галата. Диас се срещна с друг легендарен боец - Тони Фъргюсън, а Чимаев се изправи срещу Кевин Холанд.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WARIORZ. ™ (@war.iorz)

Първи в клетката влезе Хамзат, който задуши съперника за 2.13 минути и спечели битката. Надъханият Чимаев крещеше от октагона "Това е Чечня, харесва ли ви, скапаняци", като се заканваше на настръхналите хора от щаба на Диас, които гледаха отстрани. Те бяха бесни от пропадналия бой, който бе планиран като голямото оттегляне на 37-годишния Нейт от ММА.

Нейт Диас също не срещна трудности с Тони Фъргюсън и след "гилотина" в четвъртия рунд спечели зрелищния бой. След битката двамата показаха взаимен респект, обявявайки се един друг за легенди. Не бе същото обаче отношението към Чимаев, когато Нейт нарече "пълен аматьор, новобранец и "никой" за спорта".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ElkMeatMMA (@elkmeatmma)

Също така е ясно, че Диас няма да продължи в UFC след изтичането на договора му в края на ноември.

"Отивам в друга професия, в която отново ще съм най-добрият. Аз съм най-дълго задържалият се шампион, най-голямата звезда на UFC, най-издръжливият, изправих се срещу всеки... Мога да успея и извън бойните спортове и ще го докажа", заяви след победата Диас, който се оттегля с рекорд от 22-13 победи и загуби в ММА. Той е  по-малкият брат на бившия шампион на Strikeforce, WEC и IFC в полутежка категория - Ник Диас. Братята Диас са най-влиятелните в историята на ММА спорта.
 
Чимаев се е насочил съм върха с 12 от 12, като е 6 от 6 само в UFC дивизията.