Основният бой на UFC 279 тази вечер претърпя промяна часове преди началото му. Нейт Диас няма да се срещне с Хамзат Чимаев, а с Тони Фъргюсън. Битката е коронната за събитието в Лас Вегас и стартира в 05:00 часа в неделя, като ще може да я проследите на живо в ефира на MAX Sport 2 .

Нейт Диас, за който това е последен мач под егидата на UFС, ще срещне различен противник, защото Чимаев се оказа с около 3,5 кг. по-тежък от нужното на кантара в петък. Според регламентът на Спортната комисия на Невада нито един от бойците в категория полусредна не трябва да тежи повече от 171 паунда (77 кг) по време на кантара. Чимаев спря стрелката на 178 паунда (80,5 кг). Диас бе в норми – 171 паунда.

Тони Фъргюсън, друг боец от категорията, който трябваше да се изправи срещу Ли Жинлиан същата вечер, ще замени Чимаев в основния бой. Той е в серия от четири поредни загуби, а Диас има една победа и 3 поражения в последните си 4 мача.

Промяната разбърка цялата карта за вечерта. Сега Чимаев ще се изправи срещу Кевин Холанд в пет рунда, докато Ли Жинлиан ще се срещне с Даниел Родригес. Чимаев и Холанд бяха забъркани в спречкване зад кулисите, което отмени пресконференцията преди събитието в четвъртък.