Ислам Махачев се подготвя сериозно за предстоящия бой с Александър Волкановски. Голямото събитие от UFC 284 e на 12-и февруари в Пърт, Австралия и ще реши титлата в лека категория. В момента Махачев е господар в дивизията, но и двамата с Волкановски са сред легендите в спорта.

Дагестанецът пусна снимки от подготовката си за мача. Той тренира на връх Елбрус в Кавказ. Махачев използва разредения въздух и зимните условия, за да кали тялото си. Преди седмица той пусна снимки от потапянето си в ледена вода, сега демонстрира тренировките си в снега.

Журналистите от американската медия MMA Junkie бяха шокирани от подобни процедури. Tе дори сравниха Махачев с легендарния Sub-Zero, героят на култовата компютърна игра Mortal Kombat.

„Махачев е истински психопат. И го казваме с голямо уважение към него. Можете ли да си представите какъв стрес ще изпита тялото ви, каква психологическа стабилност е необходима за това? В случай, че се чудите, връх Елбрус е на 5642 метра надморска височина, а температурата е -32 по Целзий! Махачев просто е много по-различен от другите“, пише в статията ММА Junkie.