Легендата в бокса Мани Пакяо призна, че ще използва благотворителния мач с ютубъра DK Yoo на 11 декември, за да определи дали иска да се върне в професионалния бокс. Филипинецът, който спечели световната титла в осем различни категории, се оттегли от играта през миналата година след загуба от Йорденис Угас.

Пакяо има 72 мача на профиринга, а след година извън въжетата се съгласи да сложи пак ръкавиците в благотворителен мач, събиращ пари за украинците жертви на войната. Легендата има 62 победи и 8 загуби в кариерата си на професионалист.

„Този мач ще ми покаже дали да се върна обратно на професионалния ринг или да продължа да участвам в демонстративни мачове”, обяви Пакяо пред „Дейли Мейл”. „Много съм развълнуван да се върна на ринга и към тренировките. Бих се пробвал срещу всеки и в професионален и в благотворителен мач. Тази среща ще ми помогне да разбера къде съм и дали искам да се върна към профи мачовете”.

Пакяо обеща да тренира усърдно, за да покаже какво може. Загубата от Угас бе единствения мач на филипинеца в последните 3 години.

„Тренирам по същия начин, както преди. Знаете какво съм постигнал и когато уговорихме мача се върнах у дома и започнах да тренирам усърдно”.