На 21 октомври в Абу Даби, ОАЕ, в главното събитие на UFC 294 шампионът в лека категория на UFC Ислам Махачев (24-1), ще се изправи срещу бразилеца Чарлз Оливейра (34-9), когото победи на същото място през октомври миналата година. В навечерието на двубоя шампионът и фаворит малко изненада - той с готовност погледна след този сблъсък.

"Не знам какви са плановете на промоутъра, но моята мечта винаги е била да спечеля втори пояс", обяви Махачев. "Очевидно е, че имам договор. И нямам проблем да приема всяка битка, която ми предложат. Но наистина вярвам, че мога да победя победителя от битката между Едуардс и Колби (б.а. те ще се бият в главното събитие на UFC 296 през декември). Внимателно прецених уменията им, сравних ги с моите собствени. Смятам, че ще се получи добър двубой. Не казвам, че ще ги победя лесно. Няма да е лесно, защото те са по-големи. Но вярвам, че мога да довърша и двамата".

Махачев би искал да види как Ковингтън отнема пояса на Едуардс. "Цялата работа е в това, че Колби също иска да се бие с мен. А аз не знам нищо за плановете на Леон. Така че аз съм за Ковингтън. Надявам се той да спечели и да се срещнем с него в октагона в някакъв момент. Това ще бъде добър двубой. Той е добър боец. Това е като американската школа срещу дагестанската школа. Той е добър в стойката и има страхотно дишане. Мисля, че ще го сломя в битката и ще нанеса много добри удари. Дадох шанс на шампион от друга категория (б.а. Алекс Волкановски) да се изправи и да се бие за моя пояс. Надявам се и аз да получа този шанс."