В края на месеца морската столица Варна ще бъде разтърсена от грандиозно кикбокс събитие - Savages 2, което ще предложи не само интересни битки, но и интересен формат на състезанието. След първото издание на Sasvages в Шумен, организацията е подготвила още по-зрелищни 9 кикбокс срещи, както и богата шоупрограма.

"В първото издание на Savages заложихме на концепцията за развитие на млади таланти, както и среща за интерконтинентална титла на World Kickboxing Network (WKN) и турнир от четирима претенденти което беше новост," казаха организаторите за MMA.BG

"Форматът бе изграден и се осъществи, както с български състезатели така и с такива от Гърция, Румъния, Сърбия, Словения, Украйна и др. Заложихме на шоу елемeнта а именно комедийно шоу и изпълнители. Форматът беше отразен по телевизия B1B. Отзвукът беше повече от мащабен. Привлякохме интереса, както на обществеността така и на бизнеса. Създадохме много познанства и отношения, но най-ценно беше оценката поставена от публиката. Все още получаваме много поощрителни коментари, както лични такс и в социалните мрежи. Създадохме нещо истинско и интересно и то беше оценено подобаващо."

Следващото събитие ще е още по-атрактивно и има с какво да привлече интереса на зрителите в региона, а и не само.

"Във втората гала вечер ще очароваме публиката със зрелищна шоу програма, чиято концепция съвпада с идеята на формата а именно шоу програма съчетана с равностойни битки.  Както вече знаете във Варна ще експериментираме с нова концепция, която не е новост в международен мащаб, а именно известна личност в обществото предизвиква професионален състезател по кикбокс."

В случая известната личност е Михаил Главчев - синът на политика Димитър Главчев. Михаил ще се бие за титлата на международната федерация WKU, като мачът ще е в тежка категория, което не се наблюдава често на ринга в България.

Михаил Главчев е двукратен балкански шампион по кикбокс за аматьори и ще се изправи срещу доста опасен боец в лицето на румънеца Валкиу Кристинел, който също е шампион на родината си при аматьорите, но също така и европейски шампион за аматьори на WKU до 91 кг. Той също така се състезава професионално и има 2 победи и 2 загуби.

Богатата на битки файткарта ще включва още 9 специално подбрани равностойни срещи.

"Ще имаме млади таланти, super fights, турнир с четирима състезатели, женски двубой, богата шоу програма от изпълнители, като Ф.О и Пеева, Бате СА, комедиино шоу Ала Бала. Планираме широко медийно отразяване. Ангажирали сме максимално количество свободни билборди за анонсиране на събитието.Както споменах ще заложим на индивидуална благотворителност от страна на Михаил, както и такава от страна на организацията. Част от проекта е и депутата и многократният световен шампион по кикбокс и муай-тай, Владимир Вълев – Питбула, чието име вече е и в учебниците по история", разкриват още организаторите.

Несъмнено въпреки всички трудности и пречки при организирането на такива големи галавечери, организаторите са категорични, че мотивацията зад организиране на събития от този калибър се крие в любовта им към спорта.

"За разлика от огромна част от спортните събития в България за нас движещата сила не е финансовата изгода а любовта към спорта,  вярата в концепцията на честта и дисциплината и не на последно място положителния отзвук от публиката."

Savages Kickboxing 2 ще се проведе на 28-ми септември в Двореца на културата и спорта в гр. Варна. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени от epaygo на цена от 15 лв.