Боксът с ютубъри е забранен в Саудитска Арабия. През последните години в Близкия изток бяха организирани мегабоксови срещи с участието на Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Но никой не е имал по-голямо влияние от Негово превъзходителство Турки Алалшикх, председател на General Entertainment Authority в Саудитска Арабия.

Той контролира бокса в региона и дори успя да накара враждуващите промоутъри Еди Хърн и Франк Уорън да работят заедно. Негово превъзходителство иска всички в спорта да си сътрудничат - но това няма да стане и за новата ера на бокса на инфлуенсърите.

"Моля ви, не искаме повече да се бие нито един ютубър и инфлуенсър. Не говоря за имена. Искам боксьори, искам боксьори, това е, което подкрепям", обяви негово превъзходителство пред DAZN.

Това може да се окаже удар за такива като KSI, Джейк Пол и Томи Фюри. 24-годишният Фюри миналата година победи и двете сензации в социалните мрежи и продължава да бъде свързван с реванши. Неговият мач с 27-годишния Пол дори беше организиран в Рияд и в него той спечели с разделено решение.

Оттогава американецът Пол се дистанцира от кросоувър боксовата сцена, за да се насочи към чисти боксови съперници. Последната му битка беше срещу 35-годишния професионален боксьор Андре Оугъст, която той спечели с нокаут в първия рунд.

Пол се завръща на 2 март в картата на завръщането на Аманда Серано в Пуерто Рико и ще го направи срещу друг боксьор. Междувременно 30-годишният KSI си взима почивка от спорта след спорната си загуба от Фюри. Но той винаги ще бъде на линия за блокбъстър двубой с Пол след годините на вражда между двамата.

Двамата дори бяха в преговори да се бият в Саудитска Арабия през 2020 г., преди пандемията от коронавирус да провали тези планове.