Дионтей Уайлдър беше критикуван от феновете на бокса за реакцията му след победата на Терънс Крофърд с нокаут над Ерол Спенс в събота вечер. Бившият световен шампион на WBC в тежка категория беше до ринга за двубоя и даде ясно да се разбере предварително, че подкрепя своя дългогодишен приятел и колега от PBC Спенс. Битката обаче не се разви както се надяваше. Крофорд доминираше и свали Спенс три пъти, преди да бъде обявен технически нокаут в деветия рунд.

По-рано през седмицата имаше много спекулации относно способността на боксьорите безопасно да достигнат лимита в полусредна категория (147 паунда). Някои фенове твърдяха, че и двамата изглеждат „изтощени“ на последната си пресконференция в четвъртък. След двубоя Уайлдър изрази, че това може да е причината Спенс да не е в най-добрата си форма.

„Изглеждаше, че Ерол беше малко изтощен и не можеше наистина да направи това, което трябваше“, каза Уайлдър пред репортери, докато напускаше арената. „Бъд определено се възползва от това… Наистина мисля, че Ерол се е дехидратирал прекалено много, можете да го видите по кожата и очите му.“

Въпреки това Уайлдър отдаде заслуженото на Крофорд, като добави: „Тази вечер той доказа, че е най-добрият от всички. Начинът, по който го направи - направи го с лекота, направи го със спокойствие. Изглеждаше, че той просто е в друго измерение в този момент“.

Независимо от това, някои фенове на бокса не бяха толкова впечатлени от „изцедените“ коментари на Уайлдър и сравниха това с извиненията, които той направи след собствените си поражения от Тайсън Фюри.

Един фен коментира: "Кралят на извиненията удря отново." Втори написа: "LMFAOO Уайлдър е весел, брато." И трети каза: "Уайлдър винаги измисля ИЗВИНЕНИЯ СЛЕД ИЗВИНЕНИЯ."

Бившият световен шампион Айши Смит се включи и заключи: „Ето ги оправданията, това не беше битка с преследване на тегло. Този човек спечели 3 титли с това тегло, сега е изтощен. Боже мой.“