Треньорът на Дионтей Уайлдър призова титлата на WBC за шампион в тежка категория да бъде отнета от Тайсън Фюри. Наставникът на Уайлдър – Малик Скот е потресен от предстоящата битка между Фюри и бившия шампион на UFC Франсис Нгану. Очаква се двамата да обявят кросоувър сблъсъка си тази седмица, за който се смята, че е само демонстрационен.

Това накара треньора на Уайлдър Малик Скот да се ядоса и да настоява WBC да отнеме престижната титла от шампиона в тежка категория.

„Нека Дионтей и Анди Руис се бият за титлата на WBC, човече“  каза Скот пред ESNEWS. „Нека направим нещо, което има истински смисъл, което помага на спорта. Цялото това шибано чакане, така че сега трябва да чакаме Фюри и Нгану да се бият.Още една година. Цялото това гадно нещо просто проваля тежката категория, човече.”

Фюри не успя да се договори за битка обединяваща всички титли в тежка категория с Олександър Усик. Сега Усик ще защитава своите титли на 26 август срещу задължителния претендент Даниел Дюбоя в Полша.

Междувременно Антъни Джошуа се завръща в реванш на 12 август срещу Дилиан Уайт. И супер битка с Уайлдър е насрочена за декември в Саудитска Арабия, оставяйки Фюри извън елитната картина на тежка категория.

Така Циганския цар насочи вниманието си към Нгану, който се надява да продължи кариерата си в бокса, след като напусна UFC. Уайлдър чака да се бие с Ей Джей в Близкия изток, но изпрати предложение на 33-годишния Рус за двубой, който обаче е далеч от договорка, заради финансови претенции. Американецът обвини съперника си, че е отказал офертите.

„Те отказват оферти, надвишават стойността си. Те казват, че не искат битката“, обяви още Скот. „Отборът на Уайлдър така или иначе ще премине към по-големи и по-добри неща, за да търси възможно най-голямата битка за Дионтей и ние знаем какво сме подготвили за декември, но преди това искам Дионтей да се бие отново.”