След впечатляващата си победа над Брайън Мендоса миналата събота в Куинсланд, Австралия, Тим Цзю заявява, че би искал да се изправи срещу суперзвездата Канело Алварес. Сега Тим ще се бие в САЩ, тъй като иска да се изправи срещу популярни големи имена като Канело, Терънс Крофърд, Ерол Спенс младши и Джермел Чарло.

Що се отнася до Джермел, Тзю няма голяма надежда да получи този двубой в скоро време, защото смята, че през следващата година няма да е активен, харчейки парите, които спечели в последния си двубой срещу Канело през септември.

Цзю (24-0, 17 нокаута) се стреми към върха на категорията и казва, че за него би било „чест“ да се бие с Канело. Това ще бъде огромна битка и ще привлече голям интерес от страна на феновете в Щатите и Австралия. Миналата събота Цзю победи Мендоса (22-3, 16 нокаута) с единодушно решение в дванадесет рунда във вълнуващ двубой по Showtime.

„Ако можех да се бия с Канело, това щеше да е привилегия и чест“ каза Тим Цзю пред Fighthype. Мексиканската звезда Канело ще се бие през май следващата година и все още не е назовал съперника си. Ако Цзю може да заеме това място, това ще бъде фантастична възможност за него. Въпреки това е малко вероятно Канело да се бие с Цзю, защото може би не иска да се сблъска с отпора на феновете за това, че се бие с още един от категория суперполусредна след Джермел Чарло.

Ако Цзю иска да се бие с Канело, трябва да премине в средна категория и да предизвика шампиона на IBF/WBO Янибек Алимханули, шампиона на WBA Ерисланди Лара или носителя на временния пояс на WBC Карлос Адамес, за да вземе една от техните титли. Янибек би бил идеалният съперник за Цзю, тъй като ще му даде възможност да се бие за два пояса. Големият въпрос е дали Top Rank ще бъде склонен да позволи на Янибек да се бие с Цзю, защото вярва, че може да го превърне в звезда, като го накара да стане неоспорим шампион в средна категория.