Олександър Усик е на по-малко от седмица от петата си битка в тежка категория и много фенове вярват, че той се справя добре. Това със сигурност изглежда така и с последната му актуализация от Полша, където той ще защитава своите титли на WBA, WBO и IBF в тежка категория срещу 25-годишния Даниел Дюбоа – четвъртият британски боец, който ще се опита да нанесе първата загуба на украинеца.

Усик пристигна в дивизията, след като събра и четирите колана в полутежка категория. Победа с технически нокаут над Чаз Уидърспуун беше първото му участие, последвано от единодушно съдийско решение над Дерек Чисора и успешно предизвикателство за титлата срещу обединения шампион Антъни Джошуа. След като оттогава защити тези три пояса в реванш, Усик сега изпълнява своите задължения срещу претендентите. Първият от тях е Дюбоа.

Теглото на украинеца постепенно се покачва много леко с всяка битка, след като достигна 215 (97 кг) срещу Уидърспуун, 217 (98) за Чисора и 221 (100) за Ей Джей. Невъзможно е да се предвиди теглото му от последната му снимка, но феновете със сигурност са впечатлени. До снимката шампионът написа „всяка битка е произведение на изкуството – поздрави от Полша“.

Един фен нарече Усик „танк“ в тежката категория, докато други прогнозираха, че „доста големият“ украинец ще се заеме с „разрушителна работа“ срещу Дюбоа. „Изглежда готов“ беше консенсусът и той ще трябва да се изправи срещу тежкия Дюбоа, който ще тежи около 240 паунда (108 кг).

Британецът изгради поредица от четири победи с нокаут след единствената си загуба в кариерата от Джо Джойс и ще се качи на ринга уверен, че ще причини огромно разочарование в тежка категория. Феновете и експертите не са толкова убедени, като победата на Джойс е единственият реален пример за Динамита Дюбоа, представящ се на световно ниво досега.