Даниел Дюбоа прави необходимото в подготовката си за битката си срещу Олександър Усик. Задължителният претендент на WBA ще се изправи срещу шампиона в тежка категория на WBA (супер), IBF и WBO следващия уикенд във Вроцлав, Полша - градът, в който неговият украински опонент спечели първата си световна титла преди седем години.

След като преговорите с Тайсън Фюри се провалиха, Усик беше принуден да защитава коланите си срещу Дюбоа, който държи титлата на WBA (обикновена) тежка категория. Това ще бъде първата битка на 36-годишния боксьор, откакто победи Антъни Джошуа в последователни битки, и се очаква да спечели.

Въпреки че се изправи срещу неочакван съперник, Усик ще има подкрепата на хиляди украинци, когато се изправи срещу Дюбоа на 26 август. Това е нещо, с което лагерът на британеца е наясно, дотолкова, че дори се увери, че подготовката му за битката е взела под внимание броя на феновете на Усик, които ще присъстват.

Говорейки ексклузивно за talkSPORT в шоуто на Уайт и Джордан, треньорът на Дюбоа, Дон Чарлз каза: „Знаехме, че когато те спечелиха наддаването, първото нещо, което ми дойде на ум, е, че ще бъде доста враждебна атмосфера. Очевидно има около четвърт милион украинци, които са базирани и са се установили в тази конкретна област, където ще се проведе битката. Така че очакваме, че ще бъде много враждебна атмосфера”.

Със знанието, че Дюбоа вероятно ще има публиката срещу себе си, Чарлз гарантира, че тренировъчният лагер готви боксьора му за това.

„Това е една от причините да отидем в Испания за лагера", обясни той. „Високо в планините, на 2500 фута над морското равнище, за да направим нещата възможно най-неудобно за Даниел".

Самият Усик разкри колко е доволен, че неговите сънародници украинци ще присъстват на събитието, както и че приветства факта, че битката е в Полша, страна, която подкрепи разкъсаната от война нация.

„Много се радвам, че имаме възможността да организираме битката ми в Полша, където спечелих първата си световна титла преди седем години“, каза той. „Искам да благодаря на поляците, които така искрено помагат на Украйна. Стотици хиляди мои сънародници бяха приютени от тази прекрасна страна. Затова се надявам, че моята битка ще стане още една възможност за украинците и народа на Полша да се обединят и да укрепят нашето приятелство.

Неговият 25-годишен опонент обаче се надява да се изправи пред лицето на трудностите.

„Усик е велик боец и аз го уважавам, но сега е моето време“, каза той. „Ще шокирам света и ще покажа на хората колко добър всъщност е Даниел Дюбоа”.