Джервонта Дейвис съобщи, че следващият му двубой срещу Франк Мартин ще се състои на 22 юни в Хюстън, Тексас. Известно е, че американската звезда в лека категория е близо до завръщане след повече от година извън ринга, въпреки че все още не е направено официално изявление.

Танка спечели през април миналата година, когато нокаутира Райън Гарсия в техния блокбъстър в Лас Вегас. След това обаче той прекара 44 дни в затвора, след като наруши условията на условната присъда. В началото на май Дейвис беше осъден за катастрофа от ноември 2020 г., при която бяха ранени четирима души.

Тъй като прие споразумение и се призна за виновен за четири пътни нарушения, той избегна присъда лишаване от свобода. Вместо това на Дейвис беше наредено да изпълни 90 дни домашен арест. Той обаче наруши условията на домашния арест и в резултат на това трябваше да изтърпи остатъка от 90-дневната си присъда в затвора.

Беше разкрито, че той е нарушил условията, като се е опитал да изтърпи заповедта за домашен арест в хотел "Четири сезона" и пентхаус за 3,4 млн. долара, а не в едностайния дом на треньора Калвин Форд, както беше договорено от съдията.

След като беше освободен, Дейвис на няколко пъти говори в социалните медии, за да изрази гнева и разочарованието си от наложените му ограничения, които понякога му пречат да се върне към тренировките. През февруари обаче американецът се включи в социалните мрежи, за да покаже, че проследяващия апарат на глезена му е премахнат.

Поради това той вече е свободен да продължи със следващия си двубой и се е съгласил да се изправи срещу Мартин - нещо, което по-рано потвърди в социалните медии. Първоначално беше съобщено, че този двубой е планиран за 15 юни, но в сряда Танка отново излезе в социалните мрежи, за да подскаже за лека промяна в плана.

Когато един от феновете посочи, че Toyota Center в Хюстън, Тексас (мястото, за което се говореше, че ще се проведе двубоят) вече е резервиран от Меган Тее Stallion за 15 юни, Дейвис отговори: "Оставям Мег да си свърши работата... седмица след това."

Така че изглежда, че 22 юни ще бъде датата за мача между Дейвис и Мартин. Танка е световен шампион на WBA и ще заложи на пояса си в двубоя.