Джервонта Дейвис обяви, че битка с Конър Бен е много лесна работа. Бен се би през изминалия уикенд в Лас Вегас и макар да спечели по точки, не убеди с представянето си. Британецът иска да се върне на върха в дивизията, но победата след 12 рунда срещу Пийт Добсън, не бе особено сериозно изявление.

Това накара някои бойци да критикуват Бен, а именно Ерол Спенс, Девин Хейни и сега Танка Дейвис. Джервонта пусна съобщение в социалните мрежи, в което обяви, че ще са му нужни 3 седмици подготовка, за да победи Бен.

„Не е смешно, начина, по който изглеждаше снощи… Дай ми 3 седмици и един уикенд в залата и ще ти скъсам задника… чуваш ме“

Нокаутьорът от Балтимор след това публикува снимка на съобщение от Еди Хърн, намеквайки, че двубоят е в много ранна фаза на преговори. Наскоро беше съобщено, Дейвис иска да се бие в Обединеното кралство.

Танка наскоро беше обявен за единствения световен шампион на WBA в лека категория след преместването на Девин Хейни в горна дивизия. Теглото остава голям проблем във всички преговори с Бен. Британецът се би с тегло над средна категория в събота. Дейвис се е бил преди това веднъж в супер лека.

Сега за Бен предстои изслушване по обжалване, инициирано от Британския боксов контролен съвет, докато той се опитва да си върне британския лиценз след спирането му за неуспешни допинг тестове през октомври 2023 г.