Джервонта Дейвис официално се завърна в залата и според собствените му думи някой ще има проблеми. Роденият в Балтимор боксьор стартира 2023 г., като затвърди авторитета си в спорта с победа над Райън Гарсия в едно от най-доходоносните събития в историята на Лас Вегас.

За мнозина Танка е лицето на бокса в момента, а той гледа към битки със съперницикато  Девин Хейни, Шакур Стивънсън и Теофимо Лопес. Цялата тази инерция беше спряна, когато 28-годишният боксьор беше осъден на домашен арест, а впоследствие и на затвор, за дело за катастрофа и бягство от мястото на инцидента през 2020 г.

Сега, след като е излежал присъдата си, Дейвис отново тренира, а първият клип, в който го виждаме, събра над половин милион харесвания в платформите на социалните медии. Ясно е защо, дори от тези, които не приемат много от работата с лапите.

 

"Невероятният" клип накара някои да се запитат дали не е дигитално ускорен, но други изтъкнаха, че непобеденият нокаутьор е известен с подобни бързи удари в залата. Феновете заявиха, че съперниците му нямат никакъв шанс, похвалиха координацията на треньора и дори казаха, че Дейвис е Флойд Мейуедър и Майк Тайсън в едно.

 

Един от коментаторите заяви: „Танка само удари подложките, а в интернет вече се шуми. Представете си кога ще обяви завръщането си на ринга“ - и е вярно, че шумотевицата около него догодина ще е на приливи и отливи.

Говори се, че 30-ият двубой в кариерата на Дейвис ще бъде реваншът с Айзък "Питбул" Крус в началото на 2024 г. - един от двамата мъже, които са издържали до края на мача.  Една победа с нокаут при реванша ще сложи край на съперничеството и ще подготви Танка за по-големите битки, които се предлагат.