Почти всички водещи боксови специалисти съобщиха, че следващият двубой на американския шампион на WBA в лека категория Джервонта Дейвис (30-0, 28 нокаута) няма да се състои на 2 ноември, както бе съобщено по-рано.

Premier Boxing Champions на Ал Хеймън ще бъде домакин на събитието на 23 ноември или 14 декември. Колумнистът Дан Рафаел не изключва възможността да не видим "Танка" Дейвис отново тази година.

Салвадор Родригес знае малко повече. "Казаха ми, че Танка Дейвис може да се завърне на ринга на 14 декември по време на PPV на PBC. Това ще бъде шоу с две основни събития. Във второто от тях ще участва Давид Бенавидес. Предполага се, че участие в събитието ще вземат и (Джермел?) Чарло и Брандън Фигероа. Съперниците все още не са определени."

Ако се вярва на Фернандо Сабатини (а той си знае работата), Бенавидес ще се бие с многократния си бивш претендент, сънародника си Джеси Харт (30-3, 24 нокаута). И също така ни казва, че шампионът на WBA в супертежка категория Хосе Валенсуела (14-2, 9 нокаута) от Мексико все още е претендент да се бие с Танка.

Предстоящото събитие може да бъде второто поредно PPV събитие с участието на Дейвис и Бенавидес. През юни Гервонта нокаутира сънародника си Франк Мартин, а Дейвид удържа победа в битката за вакантната временна титла на WBC срещу Олександър Гвоздик от Украйна.