Бившият световен шампион в категория перо и супер-лека категория Шакур Стивънсън създаде перспектива за изкусителна битка с Девин Хейни, след като безспорният шампион в лека категория запази световните си титли. Хейни победи бившия обединен шампион в лека категория и двоен олимпийски първенец Василий Ломаченко в Лас Вегас, в спорен мач определен като победа със съдийско решение.

Това беше вторият път, когато Хейни защити и четирите си титли в категорията, след като победи Джордж Камбосос младши за втори път през октомври 2022 г., когато преди това му беше взел поясите.

Това също увеличи непобедения му рекорд до 30-0 (15 нокаути), въпреки че победата беше спорна, като се има предвид, че мнозина смятаха, че украинецът е направил достатъчно, за да спечели.

И след сблъсъка, Стивънсън – който също е непобеден с рекорд от 20-0 (10 нокаута~  и беше край ринга за двубоя – почувства, че на Ломаченко несправедливо е отказана победа, докато той също извика Хейни и говори за потенциален сблъсък с негов колега непобеден американец.

„Ломаченко трябва да е безспорен шампион тук, той победи“, каза Стивънсън, който за първи път изложи идеята да се изправи срещу Хейни през април 2022 г., след като победи Оскар Валдес. „Той спечели тази битка. Той нанесе по-чистите удари. Той нанесе по-чистите удари на Дев и той ускори темпото”.

„Нека направим битка с Хейни, нека да се случи. Мисля, че трябва да се случи по-нататък. Мисля, че Девин не е на моето ниво и ще го покажа. Чувствам, че Девин е здрав боец, но в мен има високо ниво на умения и той не е на моето ниво. Бил Хейни ме извика след последната ми битка. Сега съм тук и те избягаха от ринга. Те ме видяха току-що и избягаха от ринга. Малко се уплашиха. Нямам търпение да се изправя срещу него”.

Напрежението между двойката се засили след двубоя, когато Хейни извика на съперника си: „Аз съм номер едно“, преди Стивънсън да се усмихне и да отговори: „Засега“. Остава да видим какво ще се случи по-нататък, но може би сблъсъкът между двата съперника никога не е бил по-близко.