Бащата на Девин Хейни и негов треньор Бил Хейни предпочита да не отправя допълнителни критики към Райън Гарсия. Опозореният боксьор беше изхвърлен от WBC в четвъртък, след като изрече и публикува в Туитър серия от расови обиди срещу чернокожи и мюсюлмани.

Гарсия вече изтърпява едногодишна забрана да се занимава с бокс, след като даде положителна проба за остарин в множество тестове за наркотици, направени около двубоя му с Хейни през април.

Първоначално 25-годишният боксьор постигна голяма победа, но след това резултатът беше отменен заради скандала с наркотиците.

Преди двубоя Гарсия демонстрира тревожно поведение в социалните мрежи, но след победата над Хейни настоя, че това е било просто трик, за да убеди хората, че е луд, и да ги накара да го подценят.

Два месеца и половина по-късно обаче поведението му само се влоши, а позорните изказвания от четвъртък накараха много хора да се дистанцират от него. 

Бил Хейни реагира: "Определено не съм щастлив да видя как момчето се срива. Винаги се опитвам да бъда оптимист, доколкото мога, просто като човешко същество. Надявам се, че всеки би могъл да бъде с мен в най-трудните ми моменти, както и той да премине през своите... "Целият този отбор, желая им доброто, но няма място за подобни разговори. По-специално, че е насочен по начина, по който е насочен. Просто няма място за това. Мисля, че той трябва да получи помощ“.

Самото извинение на Райън излезе лошо. Първоначално той се опита да се обясни, като каза, че е "израснал в квартали, където тази дума (не..р) се казваше от всички. Но сега ще я премахна от речника си. Подкрепял съм много чернокожи общности. Не съм ядосан от цялото възмущение и искрено се извинявам, ако съм обидил някого. Но и моята болка заслужава да бъде усетена. Чернокожите хора винаги ще бъдат обединени. Аз просто съм малко по-лек от вас. Но ви обичам, обичам черните деца и бих умрял за тях. И изобщо, аз говорех за насилието между чернокожите. Още веднъж се извинявам."

После Гарсия добави, че ще се подложи на лечение.