Райън Гарсия се замеси в сериозна разправия с боксьора Кейлъб Плант по време на мача на Джервонта Дейвис снощи. Танка победи с нокаут претендента Франк Мартин. Гарсия беше в залата за боя в Лас Вегас, но продължи задочния спор с Плант. Темата е наказанието на Гарсия за приемане на забранени вещества. Той бе уличен в това след боя спечелен срещу Девин Хейни. Гарсия твърди, че не е виновен.

Но бившият шампион в суперсредна категория Плант не остана убеден и редовно опровергава твърденията на Гарсия. Това доведе до задочен спор между двамата в социалните мрежи, който се разрази, когато двамата се изправиха лице в лице в Лас Вегас.

Преди двубоя на Дейвис Гарсия беше въвлякъл в кавгата съпругата на Плант - Джордан, в поредица от закачливи постове.

Той заяви: "Съпругата на Кейлъб Плант е красива, без да я обиждам. Джордан Плант е най-добрият и искам да кажа най-добрият интервюиращ в играта. Или поне един от тях. И тя е лесна за гледане без неуважение. Джордан Гарсия, известна още като Джордан Плант."

Това не се хареса на Плант, който хвърли бира по Гарсия след победата на Дейвис. Това предизвика сбиване между антуражите на двамата в MGM Grand Garden Arena. След тази разправия Гарсия продължи да буйства в интернет.

"Трябва да разкрия факта, че Джордан ме е** и Калеб е бесен. Това беше един път И преди всички да се срещате. Аз е**х жена му и беше страхотно, а той е толкова ядосан... Удари ме отново с това в лицето ми и се изправи пред мен като мъж и ще те убия, Кейлъб“.

Останалата част от излиянието на Гарсия беше още по-вулгарно.