Карл Фроч призова Майк Тайсън да повтори прословутата си захапка за ухото в мача с Джейк Пол. „Това би било легендарно”, обяви Фроч. Боксовата икона в тежка категория се изправя срещу превърналия се в боксьор YouTuber на 15 ноември в Тексас. Фроч разгледа внимателно двубоя поради 30-годишната разлика във възрастта между двамата.

Но той би бил щастлив зрител, ако Тайсън върне часовника назад и изпълни същата захапка, която го вкара в неприятности през 1997 г. Тогава в битката с Ивендър Холифийлд, Железния ухапа по ухото съперника.

„Искаше ми се да отхапя ухото на Андре Уорд, малко го захапах, извиних се след боя, защото бях толкова разочарован, но никога не бих го изтръгнал или отхапал парче, както направи Тайсън, защото не съм луд.  Бях като; „Спри да ме държиш“, защото не можеш да направиш нищо.  Така че разбирам откъде идва импулса на Тайсън, това е просто инстинктивно. Ако Тайсън отхапе ухото на Джейк Пол, това ще бъде легендарно.“

Тайсън беше лишен от правото да се боксира за 15 месеца и получи 3 млн. долара глоба за това, че впи зъби в ухото на Холифийлд. По-късно двамата се помириха, но Железния Майк никога повече не се окичи със златото в тежка категория преди оттеглянето си през 2005 г.

През 2020 г. обаче Тайсън се заврна за осем рундов демонстративен мач с Рой Джоунс младши, който завърши наравно. Това е последният му престой на ринга, като междувременно Пол е с баланс 9-1 като боксьор.

Тайсън беше принуден да отложи битката с Пол, която бе насрочена за 20-и юли, след като получи язва по време на полет от Маями до Лос Анджелис. Той беше посъветван да прекъсне тренировките и в резултат на това спорният сблъсък се отлага с четири месеца.