Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд доказаха, че са забравили враждата, докато позираха за обща снимка вчера - 27 години след скандалния им реванш в тежка категория. Холифийлд изненада всички, като нокаутира Тайсън в 11-ия рунд на първата им битка в Лас Вегас през 1996 г., но на Железния Майк беше даден шанс за реванш година по-късно на същото място.

След като се разочарова в мача и след многократни сблъсъци с глава, Тайсън шокиращо ухапа ухото на Холифийлд. Първоначално му бяха отнети две точки, вместо да бъде изхвърлен от рефера Милс Лейн. Въпреки това, когато Тайсън сдъвка ухото на опонента си отново, той незабавно беше дисквалифициран, което доведе до грозни сцени на ринга, тъй като и двата отбора на бойците скочиха на ринга, за да се включат.

Двойката в тежка категория - широко смятани за двама от най-добрите бойци, които някога са участвали в най-сериозната боксовата дивизия - са се срещали през годините, за да сключат мир един с друг, и тяхното малко вероятно приятелство все още е силно.

Тайсън публикува в Инстаграм снимка на двамата вчера, на която седи до Холифийлд, докато двамата се усмихват пред камерата, и добави надпис: „Изминахме дълъг път от битката с ухапванията“.

Боксовият лиценз на Тайсън беше отнет от атлетическата комисия на щата Невада и боеца бе глобен с 3 милиона долара плюс съдебни такси след дисквалификацията. Впоследствие той спечели обжалване за възстановяване на лиценза си, но изминаха повече от 18 месеца без битка след загубата с дисквалификация.

Двукратният шампион в тежка категория никога повече не спечели титлата, преди да обяви пенсионирането си след загубата с нокаут от ирландеца Кевин Макбрайд през 2005 г. Тайсън се върна на ринга през 2020 г. за демонстративен двубой с Рой Джоунс младши, като съдиите оцениха състезанието от осем рунда като разделно равенство.

57-годишният бивш боксьор продължи да се занимава със спорта през последните години, тъй като работеше с Франсис Нгану преди кръстосания му сблъсък с Тайсън Фюри през октомври. Бившият шампион на UFC почти предизвика огромен шок с Тайсън в ъгъла си, като прати в нокдаун Фюри, преди да загуби със съдийско решение.

Съобщава се, че сега Тайсън преговаря сам да се върне на ринга, за да се изправи срещу MMA легендата Фьодор Емеляненко в Саудитска Арабия по-късно тази година. Междувременно Холифийлд е единственият четирикратен шампион в тежка категория в историята и не окачи ръкавиците си, докато не навърши 48 през 2011 г.

Той почти стана най-възрастният шампион в тежка категория, когато се би с руския гигант Николай Валуев като 46-годишен през 2008 г., но загуби със съдийско решение.