Мани Пакяо се завръща драматично в бокса на 45-годишна възраст. Но много фенове побързаха да го помолят да преосмисли решението си. Филипинският боец окачи ръкавиците си през 2021 г., но сега изглежда готов да се завърне на ринга, за да се изправи срещу Марио Бариос. Пакяо е многократен световен шампион в различни категории и всестранна боксова икона, но звездата иска да получи още една титла, преди да сложи край на кариерата си.

Според президента на Manny Pacquiao promotions Шон Гибънс уважаваният боец иска да се изправи срещу Бариос за титлата на WBC в полусредна категория. В разговор със Sky Sports Гибънс разкри: "Мани разглежда възможността да се бие с Марио Бариос. На него му харесва идеята да завърши кариерата си със спечелването на титлата на WBC. Това беше първият му пояс в миналото. Така че през следващите 2 седмици ще се опитаме да осъществим двубоя."

PacMan е обичан от толкова много фенове на бокса, но някои изглеждат загрижени, че може би е твърде късно за завръщане на ринга за пенсионирания професионалист. Пакяо не се е боксирал от единодушното си поражение от Йорденис Угас през август 2021 г., като през следващия месец обяви оттеглянето си.

А феновете предупреждават, че да сложи ръкавици на 45-годишна възраст може да е грешка. В социалните мрежи един написа: "Мани е моят любимец за всички времена. Не искам да видя това." Друг добавя: "Мани е твърде стар за това." Трети написа: "Не го прави, Мани. Това рядко завършва добре". А четвърти се включи: "Страхувам се, че на тази възраст Мани може да се нарани наистина".

Пакяо, който може да се похвали с рекорд от 62-8-2, ще бъде изправен пред трудно предизвикателство в лицето на Бариос, който има рекорд от 29-2-0.

Роденият в Тексас 29-годишен боец е победил Йорденис Угас - човекът, който сложи край на кариерата на Пакяо. По-рано тази година се появиха слухове, че филипинеца ще се завърне в бокса, за да се изправи срещу британеца Конър Бен, като двамата дори се изправиха лице в лице на претеглянето на Джошуа срещу Нгану.

Тази перспектива обаче изглежда вече е изчезнала и най-вероятният двубой е този с Бариос. Самият Пакяо обсъди потенциалната битка, като заяви: "На 40-годишна възраст влязох в историята, като победих Кийт Търман. И чувствам, че на 45 години имам още много в играта, тъй като през последните няколко години не съм понасял много наказания. Искам да вляза в историята."

Бариос приветства идеята. "Много съм развълнуван от възможността този двубой да се състои“, заяви той.  "Мани Пакяо е бъдещ член на Залата на славата, легенда и човек, от когото съм се възхищавал, докато растях. Да се бия с него на един ринг би било чест и сбъдната мечта."