Според промоутърът на Тайсън Фюри - Франк Уорън сблъсъкът за безспорната титла в тежка категория с Олександър Усик може да бъде отложен. В събота вечерта Фюри се изправи срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану и беше повален в нокдаун, макар да спечели доста спорна победа с разделено съдийско решение

Фюри излезе от битката с натъртвания, синини и малка порезна рана на челото, което може да се отрази на двубоя му с Усик. Двамата вече са подписали договор за двубой за всички пояси в тежка категория, като очакванията бяха той да се състои на 23 декември.

Промоутърът Уорън, обаче заяви, че това е малко вероятно и срещата може да бъде отложена за март. След края на сблъсъка в Саудитска Арабия, Уорън заяви пред Стив Бънс от Би Би Си: „Сега има няколко неща, които зависят от това какво иска да направи Тайсън. След това Усик се качи на ринга, този двубой беше подписан и щяхме да го направим на 23 декември, но се съмнявам, че това ще се случи сега“.

"Защото Тайсън не може да влезе в лагер след такъв тежък двубой, да има една седмица почивка, до декември има осем седмици, трябва му малко време, за да върне тялото си във форма и да го остави да се излекува, преди да се върне в лагера, така че това ще стане догодина, в началото на следващата година".

След това Уорън бе попитан дали това означава през януари, отговора бе негативен. „Сезонът в Рияд приключва през март, на 2 март, така че може да е до март“. Целият двубой с Усик беше почти поставен под въпрос, тъй като много хора смятат, че Нгану победи Фюри.

Циганския цар оцеля след тежък нокдаун и спечели със спорно решение. Уорън призна, че това е бил един от най-трудните двубои на Фюри, той заяви, че според него Фюри е спечелил поне с три рунда.