Франсис Нгану шокира света, когато прати Тайсън Фюри в нокдаун в третия рунд на кросоувър битката им в Рияд, Саудитска Арабия снощи. Британецът спечели с разделено съдийско решение, но това далеч не беше лесна вечер за Циганския цар, каквато прогнозираха повечето хора в спорта. Всъщност мнозина смятаха, че Нгану трябва да спечели.

В това число са и легендите Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд. Железния Майк бе треньор на Нгану и бе част от гостите в Саудитска Арабия.

„Как излезе този резултат? Точно това си помислих аз. Франсис печели! Това не беше обир, защото всички знаят резултата от мача“, обяви Майк Тайсън.

Ако някои смятат, че резултатът е спорен, той далеч не е бил на нивото на най-прочутия двубой на Тайсън срещу Евандър Холифийлд. След загубата с нокаут в първия им двубой Тайсън се изнерви в реванша и захапа ухото на Холифийлд, като загуби с дисквалификация.

Макар да похвали Нгану, особено за превключването на ударите в боя, Холифийлд заяви, че е дал победата на Фюри и е сигурен, че ММА звездата може да се справи с други топ боксьори в тежка категория.

„Мисля, че Тайсън все пак имаше предимство“, обяви Холифийлд. „Факт е, че той беше свален, така че това означава, че е загубил два рунда, но той нанесе повече удари от момчето. Не мисля, че това бяха грешки, мисля, че той чувстваше, че е много по-добър от Нгану.

„Дали Нгану не може да победи звездите в тежка категория в бокса? Не е точно така. Мисля, че той се биеше добре, да, но трябва да го правиш постоянно. Никой друг няма да играе така“.

Най-голямата новина по отношение на тежката категория е, че безспорният двубой на Фюри - нещо, което постигнаха и Тайсън, и Холифийлд - с Олександър Усик вече е отложен от обещания декември.