Носителят на пояса на световен шампион на Световния боксов съвете (WBC) в тежка категория Тайсън Фюри спечели с мача си с камерунеца Франсис Нгану с неединодушно съдийско решение - 94:95, 96:93, 95:94.

Десетрундовата битка, която се проведе в Рияд, премина при почти пълно надмощие на Нгану, за когото това бе първи боксов мач от подобен калибър. Звездата в смесените бойни изкуства (ММА) показа много повече желание и решителност от Фюри и не се уплаши от репутацията на британеца. След последния гонг камерунецът вдигна победоносно ръце, бе поздравен от Фюри, а публиката скандираше името му в очакване той да бъде обявен за победител, но изненадващо съдиите посочиха за такъв 35-годишния британец.

В третия рунд бе най-интересният момент от срещата. По-малко от минута преди края Нгану вкара ляво кроше в главата на Фюри, който падна по гръб на земята. Световният шампион все пак успя да се изправи, но изглеждаше зашеметен след нокдауна, а мнозина отчетоха това като най-голямата изненада от години.