Малцина в света на бокса даваха надежда на Франсис Нгану срещу Тайсън Фюри, но бившият шампион на UFC почти шокира света. ММА звездата дебютира в бокса срещу световния шампион в тежка категория на WBC и изненада почти всички с техническите си способности, които допълваха зашеметяващата му сила.

След предпазливи начални два рунда, в третия Нгану нанесе контра ляво кроше и изпрати Фюри на земята в нокдаун за изумление на присъстващата публика. Олександър Усик беше толкова шокиран, колкото и всички останали. Украинецът бе част от гостите за мега събитието в Рияд, Саудитска Арабия.

Усик вече подписа договор за двубой с Циганския цар за безспорната титла в тежка категория и седеше до ринга, за да наблюдава развоя на събитията. Камерите в залата уловиха незабавната реакция на украинеца след падането на Фюри. Усик се хвана за главата, изненадан от развоя на събитията.

Повечето гледаха на Нгану като на подгряващ двубой преди Фюри да сподели ринга с Усик, за да определят първия безспорен шампион в дивизията след Ленъкс Люис през 1999 г. Планираната дата за този сблъсък беше 23 декември, но след като Фюри получи порезна рана на челото и оток около лявото око, сега този график изглежда малко вероятен.

Веднага след двубоя Фюри призна, че нещата не са се развили по сценарий и че съперникът му е бил много по-добър, отколкото е очаквал. Предстои да разберем дали британецът ще даде реванш на Нгану, за който той веднага призова, или ще се впусне направо в битката с Усик.