Промоутърът Еди Хърн отговори на твърденията на Дилиан Уайт, че е бил игнориран, докато се е опитвал да се договори за бой с Антъни Джошуа – и изглежда, че е постигнат напредък битката да се състои.

Боецът от Брикстън говори с различни медии, за да отвърне на Хърн, който наскоро каза, че Уайт е отхвърлил паричната оферта, предложени за реванша с Ей Джей и следователно преговорите са приключили. Уайт каза, че иска битката да се случи, и че е преследвал Хърн неуспешно. Промоутърът говори с Boxing Social, давайки своята страна на историята.

„Те казват, че не е установен контакт, но са щастливи да приемат офертата, така че очевидно са я получили. Това е битката, която ме помолиха да направя. Направихме оферта на Дилиан Уайт преди четири, пет седмици и те отвърнаха, като точната формулировка беше „като цяло не, това е неприемливо ниско и по принцип не е близо до сумата, която бихме приели.“

„Предадох това обратно на Ей Джей и екипа и те казаха добре, ще продължим да търсим друг. Сега те току-що излязоха днес неочаквано и казаха „приемаме тази оферта“ точно когато сме на път да обявим или сме във финални преговори с друг опонент.“

Въпреки объркването и публичния характер на „той каза, тя каза“, Хърн потвърди, че все още се стреми да осъществи битката. Дилиан Уайт „100%“ иска битка с Антъни Джошуа: „Не съм се се отказал“.

Той се обърна към екипа на Уайт днес след последните развития. Когато потвърдиха, че ще приемат сумите такива, каквито са, Хърнв се зае да подготви договор.

„Върнахме се направо при Дилиън и казахме „можете ли да потвърдите, че приемате тази оферта“ и те казаха „да, приемаме“. Казах фантастично, така че ще им сключим договор. Те ще имат договор днес. Трябва да се движим бърмзо, но ако те са сериозни, тази битка може да се случи на 100%. Това все още е битката, която Джошуа иска за 12 август. Ако Дилиън е сериозен, тази битка ще се случи“.

Промоутърът очаква нещата да се развият бързо оттук, както поради необходимост, така и поради факта, че това е „проста“ сделка.

„Този договор няма да е труден. Това е чанта, няма преговори, няма екстремни медийни задължения... Доста е просто. Така че не искаме те да се върнат с милион неща по договора... в събота са седем седмици до битката“.