Дилиън Уайт изглежда е разчистил пътя за реванша си с Антъни Джошуа. Промоутърът Еди Хърн каза пред Boxing Social тази седмица, че преговорите са приключили бързо след първата оферта, изпратена до екипа на Уайт, но боецът обяви тези твърдения за неверни.

Уайт каза, че екипът му е отговорил на кратък имейл с „нормални“ въпроси и се е опитал, безуспешно, да се свърже, за да продължи преговорите.

Говорейки за TalkSPORT, 35-годишният борец от Брикстън каза, че „не изглеждаше реално от самото начало“.

Въпреки че екипът на Джошуа привидно продължава да търси друг опонент за 12 август в Лондон, Уайт има предложение. Попитан дали ще приеме условията такива, каквито са, той каза „100 процента, разбира се, че бих го приел“, преди да направи дори по-смела крачка.

„Ще се бия с Ей Джей със залог победителят взима всичко. Ако искат победителят да вземе всичко, ще го направя. Ако загубя, те не трябва да ми плащат нищо. Какво ще кажете за това?"

От само себе си се разбира, че тези предложения се подхвърлят често в спорта и никога не се реализират. На повърхността обаче приемането на Уайт премахва всички големи пречки пред провеждането на втората битка на съперниците. Имаше твърдения в пресата, че причината за разпадането на боя са изискванията на Уайт, който бил поискал 10 млн. паунда, за да се бие. Офертата от Хърн е за около 3,5 млн. паунда.

Самият Хърн обяви, че времето за подписване на договор със съперник, за да може Джошуа да се бие на 12 август, изтича. Според промоутърът сделката трябва да бъде финализирана до края на седмицата, за да може такъв бой да се осъществи на 12 август.