На 27 юли в "О2 Арена" в Лондон, Англия, ще се проведе боксова вечер, чието главно събитие ще бъде двубоят в тежка категория между двукратния претендент за световната титла на WBC британеца Дерек Чисора (34-13, 23 нокаута) и неговия сънародник, бившия носител на "временната" титла на WBO Джо Джойс (16-2, 15 нокаута).

„Това е истински двубой от старата школа в тежка категория, който се очакваше отдавна“, заяви промоутърът на шоуто Франк Уорън. „Спомням си, че за нея се говореше активно още преди да се съюзим с Джо и винаги ми е изглеждала като естествена и очевидна битка. Двама от най-добрите супертежки боксьори в Лондон, които се борят за място под слънцето, обещават страхотен резултат. Победителят ще се върне в бизнеса, а загубилият - в разбитото корито“.

38-годишният Джойс се завърна след две ранни поражения от Жилей Жан през 2023 г. с победа над сънародника си Каш Али през март, като го нокаутира в 10-ия рунд.

40-годишният Чисора все още не се е състезавал тази година, а миналата година победи по точки друг бивш претендент Джералд Уошингтън, затваряйки поражението от Тайсън Фюри.