Според все още непотвърдена официално информация известният британски боксьор в тежка категория и бивш „временен“ световен шампион на WBO Джо Джойс (15-2, 14 нокаута) ще се завърне на ринга на 16 март в рамките на боксовата вечер на Queensberry Promotions на Франк Уорън в Бирмингам, Англия, за да се изправи срещу сънародника си Каш Али (21-2, 12 нокаута).

За 38-годишния Джойс това ще бъде първото му излизане на ринга след катастрофалната 2023 г., когато той загуби два пъти от Жилей Жан.

Забележително е, че Али също няма с какво да се похвали през миналата година. Той има само едно участие зад гърба си, което беше загуба по точки от украинеца Богдан Миронц през юли.

В същото шоу ще се състои и друг интересен британски двубой в тежка категория - непобеденият перспективен боксьор Соломон Дакрес (8-0, 2 нокаута) ще защитава британската си титла срещу Дейвид Аделее (12-1, 11 нокаута), чиято предишна среща от същия характер през октомври миналата година завърши с дебютна загуба в кариерата от Фабио Уордли.