Кариерата на Джо Джойс претърпя сериозен удар снощи. Британецът загуби за втори пореден път от Жилей Жан – този път с нокаут в трети рунд. Това са единствените поражения за британеца като професионалист, но на 38 г. мнозина смятат, че кариерата му е свършена. Джойс обаче вярва, че ще се върне на ринга.

„Жан е страхотен боец. Страхотен левичар. Той е друг сребърен медалист от олимпиада и вероятно е избягван от повечето съперници. Вероятно беше твърде голям риск. Отдавна не съм се бил с левичар. Просто разочароващо. Влязох в позицията, в която бях, и това очевидно беше голям риск и платих цената.”

Джойс продължи да обсъжда битката и какво се е объркало.

„Бях малко по-концентриран върху това, което той хвърляше, загрявах в битката и правех това, което бях тренирал. Той е труден боец. Можех да тръгна по друг път, но реших да приема предизвикателството.“

Британецът е убеден, че това не е края на кариерата му. „Това не е за мен. Имам още много в резервоара. Трябва да ме видите отново там. Просто ще имам малко почивка, ще помисля, ще гледам битката и след това ще се върна нов и подобрен.”

Що се отнася до това, което прави след това, все още е рано да се каже. „Ще трябва да говоря с моя екип и да видя кой е най-добрият маршрут... Свалям шапка на Жан, той е страхотен боец и съм сигурен, че ще участва в някои страхотни битки следващите месеци. Ще трябва да се възстановя и да се върна към различен маршрут“.