Джарон Енис записа 28-и нокаут от 31 мача в кариерата си и доказа, че е на друго ниво с по-лесна от очакваното победа с нокаут в десетия рунд над Ромейн Вия в сблъсък от полусредна категория. Нокаутът зарадва шумната публика в Boardwalk Hall в Атлантик Сити, Ню Джърси.

Енис прасна две големи десни ръце в лицето на окървавения и очукан Вия в 10-и рунд, за да го нокаутира. Вия направи грешката да започне двубоя твърде бавно, като предаде първите три рунда и не успя да нанесе много удари. Много бързо носът на Вия беше разкървавен от многото удари, с които Буутс го беше ударил.

Когато Вия най-накрая започна да пуска ръцете си в четвърти рунд, той се справи добре, като изглеждаше, че зашемети Енис. Въпреки че Вия все още получаваше много удари, той поне караше съперника да си плаща за това.

Буутс не притискаше силно Вия в рундовете от седми до девети и изглеждаше, че иска да го задържи, за да демонстрира таланта си пред света. Вила просто поемаше ударите в последните четири рунда и голяма част от силата, която имаше по-рано в битката, беше изчезнала. Беше буквално избита от него от Енис.

В десетия рунд всичко приключи. 1:33 преди края на частта мощно дясно кроше попадна в лицето на противника и той просто се строполи на земята. Подвизите на Енис може да накарат шампиона на WBO в полусредна категория Терънс Крауфорд и шампиона на IBF, WBA & WBC Ерол Спенс-младши да помислят два пъти дали да останат в дивизията, за да се изправят срещу него, защото той би бил опасен за здравето им.

Преди двубоя Енис говори, че иска да се бие следващия път с по-възрастните състезатели в полусредна категория Кийт Търман и Йорденис Угас, но ще видим дали някой от тези двамата ще прояви интерес да се бие с него.