Джервонта Дейвис може да бъде възпрепятстван да пътува за Олимпийските игри в Париж, за да подкрепя отбора на САЩ. Дейвис има намерение да пътува до френската столица, за да подкрепи отбора по бокс в преследването на златните медали по-късно този месец.

Но 29-годишният мъж в момента е в изпитателен срок след миналогодишното си осъждане за катастрофа и бягство, извършено в Балтимор през 2020 г., и това го ограничава да пътува в чужбина.

Адвокатът на Танка, Хънтър Прюет, е поискал на боксовата звезда да бъде разрешено да пътува с мотива, че ще "подкрепя и съветва" отбора от 19 юли до 11 август. Съдията по случая обаче не е оповестил решението. Той се нуждае от още информация преди забраната да бъде временно отменена.

Директорът по високите постижения на отбора на САЩ Мат Джонсън пише в защита на Дейвис, като добавя: "Предвид статута му на един от най-добрите боксьори в света, г-н Дейвис ще бъде ключов фактор в мотивирането и подкрепата на нашия отбор да постигне олимпийско величие и да стане номер едно в света на тазгодишните олимпийски игри."

Адвокатът на Дейвис Прюет също така твърди, че клиентът му е спазвал изискванията по време на изпитателния срок.

Окончателното решение все още не е взето и не е ясно дали Дейвис ще успее да получи решение преди планираната дата на пътуването си.  Дейвис не за първи път се сблъсква със съдийката, тъй като миналата година се е нахвърлил върху нея, когато тя го е изпратила в затвора.

Той се включи на живо в Инстаграм, като заяви: "Човече, просто искам да кажа на хората, че тази съдийка е луда, братко. Тя ме затвори, защото по принцип купих имот. Направих всичко по силите си, за да послушам адвокатите си. Слушах всички докрай. Тя се ядоса, че съм купил имот. Ето защо седя в затвора. Тя искаше да бъда в апартамент, в едностаен апартамент. А аз не можех да приема дори това. Тя искаше да остана в апартамент с една спалня. Не можех дори да накарам децата си или нищо да ме посещават и такива неща. Просто искам да разпространя светлина върху тази ситуация, защото тя се възползва от мен. Тя прави неща, които не са правилни за мен. Не знам дали е лош съдия, или не, но нещата, които прави в момента, не са правилни".

Враждата между двамата може да забави делото, като Дейвис иска да помогне на вълнуващите перспективи да разгърнат потенциала си в Париж. Танка наскоро нокаутира Франк Мартин в последния си двубой, а личната му кариера продължава да се развива. Той води преговори с Василий Ломаченко за потенциален сблъсък по-късно през 2025 г.