Канело Алварес потвърди пред медиите днес, че ще се бие в реванш срещу шампиона на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол през септември. Това е първият път, когато Канело убедително информира своите фенове и медии, че ще се бие с Бивол. Но това ще стане само ако успешно защити безспорната си титла в супер средна категория на 6 май срещу Джон Райдър в Гуадалахара, Мексико.

Бивол се справи с Канело миналия май и то с прекрасно представяне и доминация. Сега мексиканеца ще опита да вземе реванш срещу непобедения шампион на WBA.

„Канело Алварес потвърди пред репортери, че планира реванш с Дмитрий Бивол през септември, въпреки че настоя, че е отворен за битка с Давид Бенавидес, ако Бивол не се случи“, пише Майкъл Бенсън в Twitter.

„Нито една битка не е лесна. Всяка битка е трудна битка, но нещата са сходни. Не знам. Първо трябва да се бия, за да знам“, каза Канело, реагирайки на думите на Еди Хърн, че Давид Бенавидес е „по-лесна“ битка за него от Дмитрий Бивол.

„Мисля, че това, което той се опита да каже, е, че Бивол е една категория по-нагоре, а Бивол е наистина добър боец. Той е солиден шампион в лека-тежка категория. Това може би се опита да каже, но не знам. Трябва да разбера“.