Саул Канело Алварес ще има някои трудни решения, които да вземе през 2023 г. Промоутърът от Matchroom Boxing Еди Хърн и треньора на мексиканеца и негов мениджър – Еди Рейносо, опитват да наредят трудната програма за Канело. Алварес е шампион в четири категории е настоящият абсолютен крал на средна категория. За него предстои задължителна защита на титлата, но желанието на мексиканеца е да получи реванш срещу носителя на титлата в лека-тежка категория Дмитрий Бивол.

„Ситуацията е, че сме в разговори с Еди Рейносо и планираме 2023 г“, обяви Хърн пред DAZN. „Той вече заяви публично, че ще се върне след контузията на ръката. Най-вероятно през мая. Има добър шанс мача да е срещу Джон Райдър, който е задължителен претендент на WBO. Еди Рейносо бе много ясен в разговорите с мен. Той иска реванш срещу Дмитрий Бивол“.

Алварес има 58 победи и 2 загуби при 39 нокаута. Първата му загуба от почти 9 години бе след единодушно решение срещу Бивол на 7 май миналата година в Лас Вегас. Боят беше в лека-тежка категория и спечелен от непобедения до момента Бивол.

Поражението сложи край на серия от 16 поредни победи за Канело, който се завърна към супер средна категория в следващия си бой и надви по точки големия си противник от години Генади Головкин.

„Дискусията наистина е в ход. Въпросът е в каква категория да е боят. Дали в лека-тежка или в суперсредна“, обяви още Хърн. „Канело не иска да загуби коланите си в суперсредна. Много зависи и от правилата и организациите. Аз познавам Канело и той би искал боят да е в лека-тежка“, добави Хърн.