Феновете на бокса се надяваха, че Канело Алварес и Давид Бенавидес може да се изправят тази година един срещу друг и въпреки че не е следващата битка, президентът на WBC Маурисио Сулейман разкри плановете си за битката. Сблъсък на двамата мексикански бойци би било огромен с Канело, доказан и отдавна утвърден шампион в много дивизии, и Бенавидед, по-младият боец, който има опит в нанасянето на повече удари от всеки друг на това ниво в своите битки.

Последната му победа беше с нокаут над Деметриус Андраде и сега, говорейки пред фенове на бокса, Сулейман беше попитан дали може да осъществи битката.

„Е, ние не сме промоутъри, ние сме част от екосистемата и позволяваме на промоутърите да си вършат работата. Очевидно Бенавидес ще направи защита на временната си титла, а Канело ще направи защита на титлите си, но сблъсък между двамата е битк, която всеки иска да види“, обяви Сулейман.

„Това е бокс на най-високо ниво, това е битка, която се превръща в невероятно огромно събитие и съм убеден, че ще се случи.“

След това той беше попитан защо от известно време на Канело не е бил задължен да защитава титлата си на WBC срещу претендент.

„Когато Канело си постави за цел да бъде безспорен в супер-средна категория, той беше съгласен, че това ще се случи. Това отне цяла година, след което имаше разрешение да надвиши теглото, битка срещу Бивол, след това победи Головкин, след това разпродаде стадиона в Мексико, би се с Джон Райдър, беше задължителен член на WBO, после се би с Чарло последна битка, така че предвидихме това и санкционирахме Бенавидес за временна титла, така че това се грижи за задължителната ситуация“.

„Разбира се, че има много шум по тази тема и ние го разбираме. Ние се справяме с това и се опитваме да направим най-добрите двубои“.

След това той беше попитан колко време остава до свикването на битката, тъй като Канело наскоро говори колко време му остава в спорта. „Бенавидес става задължителен претендент през март.“

Това означава, че апетитната битка може да се проведе през септември, вторият път в годината, когато Канело обикновено се бие.