Утре мексиканската боксова суперзвезда и безспорен световен шампион в супер средна категория Саул Канело Алварес (60-2-2, 39 нокаута) ще се появи по мексиканския телевизионен канал Azteca с много важно съобщение. По-голямата част от зрителите са уверени, че Канело ще обяви следващата си битка, която ще се проведе на 4 май.

Говори се, че вместо шампиона на WBC в средна категория американеца Джермал Чарло (който отдавна е ухажван за Саул), шанс ще получи сънародника на Катнело - Хайме Мунгуя (43-0, 34 нокаута). Няколко източника веднага потвърждават, че екипите в момента преговарят.

Интересното е, че почти всички наблюдатели са съгласни, че е твърде рано сделката да се смята за приключена. Тоест до утре няма да е официално подготвена.

Миналата година Канело подписа договор с Al Haymon's Premier Boxing Champions (PBC) за 3 битки, които той трябваше да проведе в Showtime. В края на годината стана известно, че телевизионния канал изостави бокса.

РBC обяви сътрудничество с услугата за стрийминг Amazon Prime. Възможно е подобни промени автоматично да обезсилят предишното споразумение на мексиканеца с компанията. Възможно е точно за това да говори Алварес утре, тъй като Мунгуя няма контракт с PBC, а с DAZN.

Има и още един интересен вариант за появяването на Канело по телевизията утре - да се откаже напълно от всички колани? В крайна сметка Канело Алварес трябва да бъде лишен от титлата си на WBC през март.