След като новините за последната му битка излязоха във вторник, Саул Канело Алварес сега разкри колко време му остава в бокса. Години наред двубоят през уикенда на пети май (бр. националния празник на Мексико) беше синоним на шампиона в няколко категории Алварес и спекулациите се разпространиха относно противника на ринга на мексиканската суперзвезда този път.

След като всички имена като Терънс Крофърд, Давид Бенавидес и Хайме Мунгуя бяха в обръщение, съобщение на Azteca TV изглежда потвърждава слуховете, че Джермал Чарло ще бъде следващият, който ще се изправи срещу настоящия безспорен шампион в суперсредна категория.

Джермал търси изкупление за септемврийската загуба на своя брат близнак Джермел Чарло от Канело, подготвяйки сцената за завладяващ сблъсък на 4-и май. Говорейки пред Azteca TV, Канело вече гледа напред към финалните етапи от кариерата си. Той се е бил 60 пъти, откакто стана професионалист на 15 години, загубил е само два пъти и е нокаутирал 39 от опонентите си.

Сега той разкри, че иска да продължи още пет години. Канело е подписал договор с TV Azteca за още една година, за да показва битките си безплатно в Мексико, въпреки че мрежите в родната му страна искат да направят предавания с пей пър вю, на което Канело каза „не“ в страхотна демонстрация на подкрепа за феновете в родината му.

Докато той е тук, феновете на бокса трябва да продължат да се наслаждават на забележителната кариера на един от великите за всички времена.